Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kurortal/public_html/razlojkamaaza.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2695

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kurortal/public_html/razlojkamaaza.com/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2699

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kurortal/public_html/razlojkamaaza.com/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3581
Знаете ли, че … – Mехана Разложка Мааза – Разлог

Знаете ли, че …

Разложката Мааза

Нашата сграда я има от 1892 г. Най-напред тя била дюкян на двама братя гърци. Те я построили, наредили я, довели и семействата си и се приготвили да развъртят търговията и да се напечелят. Да ама не! Криви им били сметките на гърците и видели не видели, след има няма две години разпродали всичко и си отишли.
Къщата купил дядо Иван Захов, за да настани там голямата си челяд. Заховци живели дъъъъълги години в прекрасния си голям, бял дом, но още щом дядо Иван се споминал, внуците му се скарали за къщата. Всеки я искал и никой на никой не я отстъпвал. И до ден днешен е така, а легендата разказва, че когато двамата братя гърци си заминавали я проклели: „Щом наша не е –на никой да не е!“ Трупат се годините, а за къщата още се спори-чия е? Така се случи, че от 12 години ние я стопанисваме и се грижим за нея.
Днес тази къща е механа „Разложка Мааза“ и пази нашите тайни. Знае и за безсънните ни нощи, и за проблемите ни, и за радостите ни. Тя за нас е като малко разложко момиченце, което майка му е пременила и нагласила като кукличка и бърза да го изведе на разходка, та да го видят и му се порадват всички.
Порадвайте и се и вие, защото ние се постарахме да я нагласим за вас!
Картинка 1

Кошмари в кухнята

Шеф Манчев на гости в нашата Разложка Мааза.
Според екипа на предаването, заведението наистина работи с грижа за клиента. С една порция тук могат да се наядат двама души и всеки е доволен от огромните количества, които получава. Въпреки това, цените не са по-високи отколкото в другите заведения от този ранг в местността.
Разгледайте пълните епизоди на предаването “Кошмари в кухнята”.

Бохчата

Тошко
Бохчата, която се популяризира след предаването на Шеф Манчев е измислена 5 години преди това от майстор готвача ни Тошко Алистаров.
От създаването и до днес са продадени над 32000 Бохчи и те се харесват на повече от 95% от хората, които са ги опитвали.
Днес Бохчата е включена в менюто на почти всички кръчми в околията и в много други в цяла България. Все още обаче, никой не е разбрал нейната тайна съставка.

Заповядайте, за да опитате оригинала!

buhcha

Разлог

1
3
5
7
Разлог е най-уютният български град!
Малък е, но всеки, който го е посетил се влюбва в него.
Тук е спокойно и чисто.
През зимата е много студено, а през лятото е приятно прохладно.
Намираме се на пет минути път от големите писти в Банско и Добринище, а имаме и нашата снежна спускалка – Е, малка е, но на начинаещите им стига!
Така, че който е скиор да поема, а за останалите.. Нека Ви начертаем програма за един страхотен ден в Разлог!
Сутринта се разходете по центъра на града, поседнете в парка и изпийте по едно кафе там.
После, отидете до църквата ни,а ако имате късмет по същото време да има служба, ще чуете и камбаните.
А сега.. Пригответе се да изкачите стълбите на Голак. Вярно, ще видите зор, но Ви уверявам, че гледката си струва усилието. Направете си селфи от кулата и тръгвайте обратно, че вече сте много гладни.
Заповядайте в Маазата на обилен обяд, че то, за какво сте били път до Разлог, ако не хапнете Бохча!
Време Ви е за следобедна дрямка, а тук, от планински въздух, определено ще спите добре!
Привечер се разходете до Пирин Голф – невероятен затворен туристически комплекс, който ще ви изуми с архитектурата си. Ахкайте на воля! Направете снимки!
Тръгвайте обратно, че пак сте гладни – Чакаме ви! Този път ще ви посрещнем с червено вино и много местни специалитети.
За тези, които са дошли за повече от ден имаме още идеи. Обаждайте ни се! Ние ще ви насочим. Обаждайте ни се и ако искате да нощувате в нашите хотели – местни сме и знаем кое къде е и колко си струва да платите за него.
Ако вече сте влюбени в Разлог, нека ви кажа една тайна – Тук е най-завладяващо на 01 януари всяка година. Като чуете звъна на звонците и видите чаушите, ще разберете, че сърцето ви е останало завинаги в Разложката котловина!!!
2
4
6
8 кукер
Scroll to top